Nog eentje dan

Vanmorgen rond een uurtje of acht nog een keer een lekker ontbijtje. Daarna de koffers van de hut gehaald en dan is het tijd om de boot te verlaten en naar de garage te lopen waar de auto staat.

Wij hebben besloten om ons gemak terug te rijden en nog een tussenstop te doen in Münster. Stond eigenlijk altijd op het lijstje voor de kerstmarkt maar dat is nu dus geworden.

Er wordt veel aan de weg gewerkt en uiteindelijk zijn we rond half twee in het hotel. We hebben voor een hotel gekozen midden in het centrum. De kamer is niet klaar, nou ja je mag er pas om 15.00 uur, dus dat zal de reden wel zijn.

Dan gaan we toch even wat eten en lopen we vast wat rond. Wat is het hier warm. Ja jullie zullen het wel al gewend zijn, maar wij hebben een lekkere 20-22 graden gehad met zon en nu lopen wij in een stad met 27 graden. Verkeerde keus, zeg ik tegen Gijs. We hadden beter een meer ofzo kunnen zoeken. Maar we lopen nu hier en wat mij opvalt is dat de alte Stadt niet zo alt is. Dus even Wikipedia erbij. Klopt dus. Gebombardeerd in de tweede Wereldoorlog en daarna zoveel mogelijk opnieuw opgebouwd volgens de traditionele maatstaven en in een stijl naar het voorbeeld van het verwoeste Münster. Tja en ik vind daar eigenlijk wel wat van want het maakt het toch een beetje Disney-achtig.

Maar ja het is een keuze die een stad maakt en ik snap het wel. Want vooral na de oorlog moest alles weer zo snel mogelijk net zoals vroeger worden.

De rest van de middag hebben we door de stad geslenterd en ‘s avonds een schnitzel gegeten. Morgen nog wat Duitse boodschappen doen en dan zurück nach Zoetermeer.

Dank weer voor jullie reacties bij mijn berichten. We nemen weer een heleboel mooie herinneringen mee naar huis. Noorwegen was geweldig en wat hebben we het getroffen met het weer. De cruise van Tui is zeker voor herhaling. Hij komt in de top 3 van favoriete cruisemaatschappijen.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Nog eentje dan

  1. montonopreis zegt:

    Geweldig om weer alles mee te lezen wie zijn je 3 favo cruise maatschappijen. Mein Schiff en?

    Like

Plaats een reactie