Fijn een stukje rijden

Na een prima ontbijt ( wel je mondkapje op bij het buffet), stappen wij in de auto.

De eerste stop is de Saarschleife. In 2018 bekeken wij de Amerikaanse versie, nu dus (één) van de Duitse. Zij hebben er hier wel een paar namelijk.

Daarna gaan we op zoek naar een schattig kerkje boven op een berg. Maar met geen mogelijkheid konden we er komen. Een weg was afgesloten en links en rechts niet op een andere manier te komen, dan maar een bezoek aan Saarburg. Ooit al eens geweest maar dat was nog met Cuno, dat is echt al heel wat jaren terug. Het enige wat wij nog herkenden was het schnitzel restaurant. We hebben hier wat rondgelopen en naar de top gelopen waar de overblijfselen staan van een kasteel.

Vervolgens zijn wij naar een plek geweest waar in de oorlog een concentratie kamp heeft gestaan. Nu is het een herdenkingsplek waar onbekende soldaten liggen en is er een documentatiecentrum met foto’s en verhalen. Het kamp kwam in 1942 onder de inspectie van Himmler. Gruwelijke verhalen.

Het werd wel tijd voor iets luchtigers. Op de terugweg naar het hotel hadden we een bordje Burg Grimburg gezien. Dus zijn wij daar maar even gaan kijken. Het was over een stille weg door een bos en toen stond daar iets wat vroeger een hele grote burg moet zijn geweest.

Na dit bezoek zijn we terug naar het hotel gereden. Even relaxen. Het weer was droog met af en toe een zonnetje.

Vanavond hebben we in het dorp gegeten. Veel te veel maar wel lekker. Zo’n dag in de natuur is best vermoeiend. Erg laat zal het niet worden vanavond.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

3 reacties op Fijn een stukje rijden

  1. montonopreis zegt:

    Ook al is het geen Amerika ik vindt het weer leuk om je te volgen. IK begrijp alleen Saarschleife niet wat heb je in Amerika gezien wat ze in Duitsland ook hebben.? En ik had wel eens willen zien hoe jullie ontbijten met mondkapjes voor, lijkt me goed voor de lijn😜

    Like

  2. Debby zegt:

    De foto’s zijn dan niet vanuit Amerika ze zijn net zo leuk om naar te kijken. Ik ben ook eens in Saarburg geweest wat ik me ervan kan herinneren is de konditurei😋
    Indrukwekkend z’n plek waarvan je weet dat er in het verleden zo veel verdriet is geweest, kippenvel. Maar wel leuk/bijzonder wat je tegenkomt als je een stukje gaat rijden. Groetjes

    Like

Plaats een reactie