USS Wisconsin

Vanmorgen was het weer tijd om de koffers te pakken en verder te rijden. Vandaag staat een bezoek aan de USS Wisconsin op het programma. Het is een uur rijden en dan zien wij haar liggen.

Bij de boot hoort een museum en hoe verassend de dame achter de kassa was een Nederlandse mevrouw. Norfolk is een soort Den Helder en haar man is hier aan het werk. Zij doet vrijwilligerswerk in het museum. Zij vertelde dat ongeveer 20 Nederlandse families hier wonen en werken voor de Naval.

Na deze korte maar leuke ontmoeting zijn wij begonnen in het museum om vervolgens de boot op te gaan. En deze was groot.

Stukje geschiedenis. De USS Wisconsin is in de tweede Wereldoorlog ingezet in Azië en de Koreaanse oorlog. Daarna stond 30 jaar stil en is in 1986 gemoderniseerd en heeft ze meegevochten in operatie desert storm in 1991. In dat zelfde jaar werd ze ook alweer uit dienst gesteld. In 2009 is ze uiteindelijk een museumschip geworden.

De boot was zo aangekleed dat je een goed idee kreeg hoe het leven aan boord geweest moet zijn geweest. Er was een donutshop, een ijsjesbar, kapsalon, kerk, bibliotheek enz. Aan niets ontbrak. Hoe hoger in rang hoe luxer je sliep en at.

Het was weer een hoop informatie, dan mag je best een keer niet charmant op de foto. 🤭

Na een paar uur hadden we alles gezien en een hoop gelezen. Tijd voor de lunch en daarna toch naar de kust voor ons hotel, met een kamer met uitzicht op het strand. Helaas geen strandweer maar blijft toch een mooi gezicht de zee.

Virginia Beach zal in de zomer wel echt the place to be zijn, maar nu was het toch wat troosteloos. Het is voor een nachtje, morgen gaan we weer verder.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op USS Wisconsin

  1. montonopreis zegt:

    Wauw dit vindt ik geweldig, ben zelf ooit op een mijnenveger geweest. Vroeger wilde ik altijd bij de marine maar toen der tijd mochten vrouwen alleen op kantoor werken, en dat wilde ik niet. Jammer dat het weer niet zo is, maar de indrukken komen goed over en jullie doen weer ontzettend veel. En die helm staat je goed Tamira🤪 Wij gaan misschien vandaag even naar de makro Ton heeft broeken nodig hij is teveel afgevallen. Tot morgen

    Like

Plaats een reactie