vakwerkhuisjes en weer een burcht

Vandaag hebben wij geen vast plan. Eigenlijk hebben wij voor de hele aankomende week geen plannen. Wij laten ons door de omgeving verassen.

Wij beginnen met het halen van broodjes, want nu moeten wij ons eigen ontbijt weer maken. Het betekent zes trappen oplopen om op promenade te komen, waar de supermarkt is. En dan mogen wij blij zijn dat wij niet ergens halverwege het park zitten, want dan hadden we een flinke klim gehad. Echt een kuitenknijper.

De dag begint eigenlijk met een valse start. Het regent een beetje. Het plan werd op zoek te gaan naar de dichtstbijzijnde DM Drogist voor de nodige inkomen. Deze bleek in het stadje Nideggen te liggen. En volgens google had Nideggen een historische stadskern en een burcht.

Dus de auto in en die kant op. Eerst de inkopen en daarna naar het centrum. Net als wij de auto uitstappen begon het weer te druppelen maar gelukkig was daar de konditorei voor koffie mit kuchen. Na de koffie was het droog en kwam ook de zon door.

Het plaatsje had een prachtige stadsmuur met toegangspoorten. Hier en daar stonden vakwerkhuisjes.

Wij rijden door naar de burcht. Gijs was eerst eigenlijk niet zo enthousiast. Hij had Burg Eltz en het corona-gedoe nog in gedachte en had niet nog een keer zin in zoiets. Maar Burcht Nideggen is vrij toegankelijk. Hier geen mondkapjes en geen entreegeld en gewoon vrij rondlopen.

Eigenlijk is de burcht meer een een ruïne. De burcht heeft het in de tweede wereldoorlog zwaar te verduren gehad met veel schade. In de jaren 50 is begonnen met de reconstructie.

Na het bezoek aan de burcht hebben wij wat rondgereden en kwamen wij uit bij de Rursee. Hier nog wat rondgelopen en daarna terug naar het huisje.

Gijs wilde naar de kwalificatie kijken van de F1 en dus heb ik mijn wandelschoenen aangetrokken en ben een rondje gaan lopen. Uiteindelijk heb ik een leuk rondje langs het water gelopen.

Uiteindelijk weer een prima dagje hier in Duitsland.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

4 reacties op vakwerkhuisjes en weer een burcht

  1. montonopreis zegt:

    Jullie hebben het heerlijk, zo zie je ook Europa is heel erg mooi

    Like

    • dito2003 zegt:

      Nou joh Monique ik vermaak mij echt. Ik heb al tegen Gijs gezegd dat wij Duitsland gewoon elk jaar moeten doen en dan steeds wat anders.

      Like

      • montonopreis zegt:

        Haha, Duitsland is mooi wij kwamen behalve in Cochem ook veel in Tittiesee. Maar ook Oostenrijk en Luxemburg is heerlijk om naar toe te gaan. Meestal zaten wij in het voorjaar in een warm ver land en in september touren door Europa.

        Like

  2. Stephanie zegt:

    Ehhhh ….. wij zaten dus helemaal beneden …. dus jullie kunnen de klim voorstellen inderdaad naar de supermarkt op de promenade 🙂
    Toentertijd maakten we nog gebruik van de wifi van het park en dat was op bepaalde momenten wel heel slecht, maar ja wat ik al aangaf, dat was 2014.
    Maar het is niet heel slecht gelukkig met het weer bij jullie, waardoor je ook lekker naar buiten kan.

    Like

Plaats een reactie